Welcome home shaped card

Hello,

I wrote this post on Thursday, it just didn’t get published due to any reason. Here you go.

Today is a special day for me as my husband has returned home after being away for a month for work. It is always a celebration when he comes home to us, the kids are flying into his arms. As it is a regular thing in our life, happening every other month, I make a lot of welcome home cards. This time I wanted to make a house shaped card.

20160602_070613 wm

I have that die from MFT (Sweet home) which gives you all parts to build a house, which makes it so much easier, but it could be done with a craft knife too. I die cut my cardbase first from an A2  white card, leaving the edge of the die on one side hanging off, so it doesn’t cut through. I cut the hole for the windows and the door. Then I cut my main house panel from adhesive cork sheet, with the windows and door placed exactly at the same spot as on the cardbase. I die cut all the decorative elements from dark brown cardstock, the roof 3 times and layered them on the base. before adhering the cork panel on the cardbase, I sandwiched a piece of acetate in between, so it looks like glass and still see through.

20160602_070639 wm

I cut a piece of grass with a lawn fawn border die from green cardstock and made a sweet home board hanging above the door using a cross stitch die from Lawn Fawn and heat embossing a sentiment from an older Lawn Fawn set in gold. I added 2 small gold brads and mounted it on the house with foam tape for dimension.

20160602_070619 wm

The last decoration I added was the 2 pots of flowers, using the house builder die elements and coloured cardstock. A tiny gold pearl in the middle of the flowers and my card was ready.

20160602_070628_001 wm

I love the way it turned out, I never made a shaped card before but it is super fun! Both my kids and even my mum asked me to make one for them 😀

20160602_070713 wm

That is it for today, I hope you try making a shaped card also. It looks so unique.

Thanks for stopping by,

Hugs,

Zsofi

 ####

Sziasztok!

Ez a bejegyzés csütörtökön készült, csak valamiért nem vált publikussá…Íme!

Ma egy különleges nap van számomra, hazajött a férjem egy hónap munka után. Ez mindig ünnep számunkra, a gyerekek repülnek a karjaiba, amikor megérkezik. Mivel ez egy rendszeres dolog nálunk (minden második hónapot tud velünk tölteni szabadságon), sok “üdv itthon” lapot készítek. Ezúttal egy ház alakút.

20160602_070613 wm

Egy MFT sablonkészletet használtam a házhoz, mert ebben minden részletre van egy vágókés, de készíthettek hasonlót egy művészkés és egy fémvonalzó segítségével is. Először is a lap alapját készítettem el: a házalap sablont egy félbehajtott fehér kartonra tettem úgy, hogy az egyik széle lelógjon picit a hajtásnál. Így azt a részt nem vágja ki, amikor áttekerem a Big Shot-on. Többször tekertem át, mert két réteg kartont vágtam egyszerre át. Utána kihajtottam a lapot és az előoldalra elhelyeztem az ajtó és ablak nyílásokat. Utána kivágtam a házalakot még egyszer parafa lapból és az ajtó-ablak nyílásokat ugyanott, ahol a fehér alapon van. Mivel a parafa a dekorgumihoz hasonlóan megnyúlik egy picit vágás közben, az illesztés nem let teljesen tökéletes, de a széleket ollóval megigazítottam, a nyílásoknál pedig a barna karton keret elfedte a hibákat. A parafa és fehér alap közé átlátszó műnyag lapot tettem. Általában csomagolásokat hasznosítok újra ehhez 🙂

A dekorációs elemeket a házra barna, zöld, rózsaszín és kék kartonból vágtam és rétegeztem a házra folyékony ragasztóval. A tetőt 3-szor vágtam ki és ragasztottam egymásra, sokszorozva a 3D hatást. A feliratot egy Lawn Fawn szettből Versamark tintával pecsételtem egy kivágott barna lapocskára, majd arany domborítóporral hődomborítottam. Két pici Milton kapocs szolgál “szögként”. A táblácskát 3D ragasztóval erősítettem a helyére. A virágok közepébe egy-egy mini arany gyöngy került (Rayher). Alulra egy kis fű (Lawn Fawn bordűrvágó) és kész 😀

20160602_070713 wm

A gyerekeimnek és anyukámnak is annyira tetszett, hogy egyből három megrendelést is kaptam a következő házra 🙂

Mára ennyi, remélem inspiráltalak és Ti is megpróbáltok készíteni valami hasonlót.

Üdv,

Zsófi

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s