Vellum floral wedding card

Hello Crafters,

I am back from our mini holidays from the West of Hungary, it was a great relaxing few days full of swimming and quality time with my family and kids. I wanted to catch the Simon Says Stamp Wednesday Challenge Fabulous Florals. Here is what I made:

20160718_154427 wm

I have problems with using very strongly patterned paper, but I saw a card on Pinterest with a similar sketch and it inspired me for today’s card. I had a lovely floral patterned paper from a local shop’s paper pad, which I wanted to use on a card for a long time.

20160718_154441 wm

First of all I die cut a white piece of cardstock with a stitched rectangle die and placed 2 stitched hillside border dies from Lawn Fawn to cut the opening. The edge wasn’t perfect but it doesn’t matter as it hides under the vellum rose (Elizabeth Craft’s Design). The back of the vellum I coloured with Shinhan alcohol markers to get a pinky feel to it. The overlay is a stronger pink textured cardstock (DCWV). The vellum leaves were also coloured with Shinhan markers.

20160718_154501 wm

The sentiment is from Mama Elephant, I die cut the Happy word die from green glitter cardstock (DCVW) and stamped Wedding Day under it with a pink ink.

20160718_154447 wm

When assembling the card, I used clear 3D foam under the rose for some added dimension. It doesn’t show through that much because of the overlay. A few rhinestones in green and my card is finished.

I hope I inspired you to use bold patterned papers on your cards too.

See you soon,

Cheers,

Zsofi

Simon Wednesday Challenge Blog

####

Sziasztok!

A mini nyaralásnak vége, visszatértünk Bükfürdőről, ahol csodás pár napot töltöttünk a családommal. A ma bemutatott esküvői lapom egy amerikai kihívásra készült, amit még az utolsó pillanatban el akartam csípni (link fent).

20160718_154427 wm

Aldiban/Lidl-ben néha lehet olyan szépséges mintás papírtömböket kapni, a ma felhasznált papír is egy ilyenből származik. Nagyon tetszett az erős, dombornyomott és fényes virágminta, de bevallom nehéz az ilyen hivalkodóan mintás papírokat felhasználnom a lapjaimon. A Pinteresten találtam egy elrendezést, ami viszont tökéletesen passolt a paíromhoz, így szöletett ez a lap.

Egy fehér kartont vágtam képeslap méretűre egy öltésmintás vágósablonnal, és két öltésmintás hullámot vágó sablont használtam a nyíláshoz. A végek nem értek tökéletesen össze, de nem baj, mert a virág úgyis eltakarja. A rózsa alapját pauszból vágtam és a hátoldaláról Shinhan alkoholos filccel színeztem rózsaszínre. A felső kontúr texturált pink kartonból készült. A levelet is pauszból vágtam és Shinhan filccel színeztem zöldre. A felragasztáshoz átlátszó 3D ragasztót használtam.

A HAPPY feliratot sablonnal vágtam csillámos kartonból, a többit rózsaszín tintával alá pecsételtem. Egy-két zöldes árnyalatú kövecske (szintén diszkont áruházból származik) és kész is.

Remélem tetszik és hamarosan újra benézel,

Addig is jó alkotást!

Zsófi

 

One thought on “Vellum floral wedding card

  1. Such a gorgeous design and so striking. Great use of those border dies.
    Thanks for joining in at Simon Says Stamp Wednesday Challenge this week.
    Big hugs,
    Caryn xxx

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s