MFT Camp Create Day 2 – Awesome Ombre

Hello,

I am here today to show you what I have created for Day 2 where the task is to make sg awesome ombre 😀

20160811_075816 wm

I remembered that I saw a technique a while ago from Laura Bassen with a cover up die and I wanted to try that on my card. First of all I stamped my sentiment from Written in watercolor with my Misti together with 3 of the heart outlines from the same set, using Archival Jet Black ink on 2 white A2 sized white cardstock. Then I took the Abstract stencil and a Clarity Stencil brush and started to slowly build up the ombre background using distress inks (greens: Cracked Pistachio, Evergreen bough, Pine Needles, purple: Shaded Lilac, a touch of Wilted Violet, Dusty Concord). I made sure that I put the stencil exactly the same way for both panels, I just changed the ombre direction for more interest.

20160811_075834 wm

Then I used the striped cover-up die to cut both panels the same way and mixed and matched the pieces on a white card base, using foam squares for the inner pieces.

20160811_080003 wm

A few clear sequins finished off my simple card design. The great thing is that I have 2 cards in one sitting 😀 I love that 🙂

I hope you like it and will return soon to see the bonus card for this homework.

See you,

Zsofi 

PrintPrint####

Sziasztok!

A második napi feladat az MFT Camp Create-en színátmenetes alkotás készítése volt. Régebben láttam egy technikai videót Laura Bassen-től, ami a design alapjául szolgált. Íme a lapok – mert ezzel a technikával egyből kettőt lehet készíteni.

20160811_075916 wm

A feliratomat és a szívecskéket fekete vízálló tintával ugyanoda pecsételtem két külön fehér, képeslap méretű kartonra. (MISTI/ Stamp-a-ma-jig segítségével sokkal könnyebb) Egy absztrakt mintás stencilt helyeztem a feliratozott kartonomra és a színátmenet kedvéért 3-3 distress tinta árnyalatot vittem fel stencilecset segítségével. Ezután egy csíkos háttér vágósablon segítségével ugyanúgy felszabdaltam mindkét színezett panelt és a színeket váltogatva felragasztottam őket egy fehér képeslap alapra. A belső csíkokhoz 3D ragasztókockákat használtam, hogy kiemelkedjenek. Egy pár áttetsző flitter és kész is a házi feladat mára.

20160811_075952 wm

TIPP: Ha meg akarjátok próbálni, de nincsen csíkos háttérvágó sablonotok, egyszerűen fel lehet szabdalni az elkészült hátteret ugyanakkora csíkokra és váltogatva összeragasztani egy képeslapalapra.

Remélem tetszik és visszanéztek hamarosan, egy bónusz-lapot is készítettem ehhez a feladathoz. Még nem késő csatlakozni az MFT Camp Create nyári táborhoz, próbáljátok ki magatokat ti is! Nagyon jó!

Üdv,

Zsófi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s